UNICAPS

Cele mai eficiente erbicide

Modul de utilizare corectă a erbicidelor

Una dintre regulile de bază: nu se stropește cu erbicide în timpul uscat și cald. Cea mai bună temperatură pentru aplicarea erbicidelor în sol este cuprinsă între 18 și 23 de grade.

Cea mai mare eficiență a erbicidelor de sol se manifestă în condițiile cînd solul de la suprafață este umezit. Pe solurile argiloase și nisipoase, aplicați doze mici.

În cazul utilizării pulverizatoarelor convenționale de câmp, consumul de lichid va fi între 250-400 de litri pe hectar. 

Cel mai bun timp pentru utilizarea erbicidelor este dimineața sau seara. 

 

Pulsar

Produsul companiei germane BASF distruge cerealele și buruienile dicotiledonate din floarea-soarelui, soia și mazărea. Este produs sub formă de soluție în recipiente de plastic cu un volum de 10 litri.

Ingredientul activ este imazamox într-o cantitate de 40 de grame pe litru. Ingredientul activ oprește creșterea buruienilor la doar câteva ore după pulverizare, deoarece reduce nivelul de aminoacizi necesari.

Pulsar are a treia clasă de pericol pentru mamifere și albine, adică pentru ei este minim periculos.

Avantajele și dezavantajele erbicidului Pulsar

 

·        la umiditate adecvată împiedică dezvoltarea unei noi generații de buruieni;

·         inofensiv pentru culturile care vor fi însămânțate pe zona tratată după recoltarea de floarea-soarelui, mazăre și boabe de soia;

·        acțiunea sistemică este potrivită pentru activitatea solului;

·         îndepărtează eficient buruienile anuale și dicotiledonate ale cerealelor;

·         are o gamă largă de aplicații și efecte secundare ușoare;

·         acționează rapid.

Dezavantajele includ doar costul ridicat al Pulsar. Este clasificat ca un erbicid de nouă generație, deci are un efect minim asupra solului. Dar, pentru a obține un rezultat pozitiv, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile de utilizare.

 Reducerea / creșterea dozei poate afecta negativ calitatea și cantitatea culturii.

 

Mecanism de acțiune

Pulsarul, care cade pe o buruiană, este complet absorbit de aceasta. În doar câteva ore, planta încetează să mai producă aminoacizi, blocând sinteza proteinelor, ceea ce îi asigură creșterea. Efectul erbicidului este vizibil la 21-30 de zile după pulverizare. Viteza de acțiune este influențată de numărul și dimensiunea buruienilor, precum și de caracteristicile climatice.

Ratele de consum

Pentru a obține rezultatul maxim pozitiv, trebuie să urmați ratele de consum.

Cultură

Rata de consum pe hectar

Tipul de buruieni

Perioada de procesare

Floarea soarelui

1 -1,2 l

Dicotiledonate, anuale și perene

Când răsadurile au atins faza de 2-3 frunze

 

Instrucțiuni pentru utilizarea erbicidului Pulsar

Cel mai bine este să prelucrați plantele atunci când 2-3 frunze trifoliate au apărut deja pe ele . După procedura de 14-28 de zile, ar trebui să vă abțineți de la cultivarea între rânduri, deoarece poate perturba ecranul erbicidului.

Este suficient să tratați floarea - soarelui cu erbicid o dată pe sezon . Puteți repeta procedura în caz de secetă severă.

Cel mai bun timp de procesare

Este mai bine să pulverizați într-o zi fără vânt, altfel soluția de lucru se va împrăștia în alte zone. Dacă viteza vântului depășește 5 metri, procedura este interzisă.

Precauții în timpul funcționării

Avantajul incontestabil al erbicidului este siguranța pentru oameni, albine și animale. În ciuda acestui fapt, nu se recomandă utilizarea acestuia în apropierea corpurilor de apă și a stupinelor.

În timpul procesării, este necesar să se controleze, astfel încât Pulsar să nu ajungă pe alte culturi, deoarece le poate afecta negativ.

 

Rezultat

  Pulsar nu numai că îndeplinește bine sarcina principală, ci contribuie și la creșterea randamentului, deoarece solul oferă plantelor cultivate cantitatea adecvată de substanțe nutritive.